ترکیبات عسل
ترکیبات یک عسل معمولی بدین صورت است:
· فروکتوز ۳۸٫۲٪
· گلوکز ۳۱٪
· آب ۱۷٫۱٪
· مالتوز ۷٫۲٪ Maltose * کربوهیدراتها Carbohydrates ٪۵- ۴/۲
· ساکاروز ۵٫۱٪
· املاح معدنی، ویتامین، آنزیم ۷- ۰/۵٪ Minerals – Vitamins – Enzymes
ترکیبات عسل بسته به نوع تغذیه زنبور عسل بدین معنی که از چه گلی یا گلهایی استفاده کرده متفاوت است. یعنی عسل تولیدی بسته به این که زنبور، از چه گیاهی استفاده کرده گوناگون است ...
درصد آب موجود در عسلها، به شرایط اقلیمی و میزان رطوبت منطقه بستگی دارد. در مناطقی که میزان رطوبت هوا بالاتر است، درصد آب عسل بیش تر است. برای مثال عسلهای شمال رقیقتر از عسلهای شمیرانات تهران است. درصد آب عسل با توجه به شرایط آبوهوایی منطقه استقرار کندوها، میتواند تا حدود ۲۵ نیز بالا رود. به این ترتیب از لحظه شهد آوری تا تولید عسل، دو مرحله انجام میگیرد. مرحله اول زنبوران هم به طور فعال هم به طور انفعالی آب را از محلول رقیق شهد که به طور معمول دارای ۶۰ درصد آب است، جدا میکنند. (آب شهد گلها بین ۵۰ تا ۸۰ در صد متغیر است). برای مرحله دوم باید گفت قند مسلط درشهد، ساکاروز است که با فعالیت آنزیمی به دکستروز dextrose و لوولوز (levulose) و ظاهراً با مقادیر کمی از سایر قندها طی این مرحله ترکیب میشوند. در نتیجه محلول غلیظی از قندهای ساده که ماده حل شده آن بیش از حل نشده هاست، مادهای و مغذی به نام «عســـــل» به وجود میآید.
عسلهای دارای منبع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادیر نه زیاد متفاوت، حاوی قندها (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره) و حاوی اسیدها، پروتئینها، پیک مانها، مواد معطر و خوشبو کننده وهمچنین املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره) آنزیمها(مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و همچنین حاوی ویتامینها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره میباشند.
Honey
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم
کیلو کالری304
۸۲٫۴ g
قندها
۸۲٫۱۲ g
۰٫۲ g
۰ g
۰٫۳ g
۱۷٫۱۰ g
۰٫۰۳۸ میلیگرم (۳٪)
۰٫۱۲۱ میلیگرم (۱٪)
ویتامین ب۵ (B5)
۰٫۰۶۸ میلیگرم (۱٪)
۰٫۰۲۴ میلیگرم (۲٪)
اسید فولیک (B9)
۲ میکروگرم (۱٪)
۰٫۵ میلیگرم (۱٪)
۶ میلیگرم (۱٪)
۰٫۴۲ میلیگرم (۳٪)
۲ میلیگرم (۱٪)
۴ میلیگرم (۱٪)
۵۲ میلیگرم (۱٪)
۴ میلیگرم (۰٪)
۰٫۲۲ میلیگرم (۲٪)